Programul activEco 2018 continuă! Între 15-17 iunie, la Rîșcova (r-nul Criuleni), în mijlocul naturii, de data aceasta pentru a învăța despre managementul proiectelor sustenabile.

 

Acest workshop pune accentul pe proiecte și cum se face ca să iasă așa cum vă doriți. Dar nu este vorba de orice tip de proiecte, ci anume de inițiative socio-ecologice, care țin cont de principiile dezvoltării durabile.

 

Mai pe îndelete, vei afla mai multe despre etapele unui proiect, despre cum să te dezvolți ca project manager și cum să gestionezi cu succes timpul și resursele de care dispui. Toate acestea le vei pune în practică direct pe ideea ta de proiect sustenabil, cu aplicaţii interactive care să se plieze pe acesta.

 

De ce să particip? Fiindcă activEco duce la rezultate concrete, participanții vor primi sprijin și după încheierea workshop-ului, în vederea implementării proiectelor. Mai exact, fiecare echipă de proiect va beneficia de suportul unui mentor cu experiență, precum și de un buget de pornire. Echipele își vor prezenta propunerea finală în toamnă, în cadrul evenimentului IarmarEco, dedicat oportunităților ecologice și antreprenoriatului social.

 

Înainte de activEco, n-aveam idee cu ce voiam să mă ocup pe termen lung. Dar când am pornit propriul proiect – în ciuda tuturor temerilor – l-am lăsat în urmă pe „ce să fac” și am început chiar să fac mai multe lucruri care îmi plăceau. La un moment dat am înțeles că aceste lucruri deveniseră activitatea mea principală – să fiu activistă, să învăț din tot ce fac, să împărtășesc cu alții; așa și trăiesc deja de câțiva ani. Și simt că mi-am găsit locul”, ne spune Gabriela Isac, directoare de programe educaționale la EcoVisio, care a absolvit programul activEco în 2014.

 

Cine poate aplica? Participanți cu vârsta între 18-30 de ani, care să aibă conturată o idee de proiect cu grijă pentru mediul înconjurător, pentru oameni și pentru viitor. Se pot înscri participanți din toată Republica Moldova, precum și din regiunile învecinate ale României și Ucrainei.

 

Participarea la eveniment este gratuită: tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aplicaţie online până miercuri, 6 iunie 2018. Important e să ai deja o propunere de proiect, pe care să o poți descrie în linii mari.

 

Dacă nu ești sigur că proiectul tău este sustenabil sau ai nevoie de puțină inspirație, poți să explorezi proiectele participanților din anii trecuți pe site-ul activEco.

 

Pentru detalii suplimentare, o poți contacta pe Anastasia Costișanu, coordonatoare de proiect activEco, la anastasia@ecovisio.org sau telefonic la +373 69753284. Ne poți, de asemenea urmări pe: www.activeco-program.org | www.ecovisio.org | FB: activEco | FB: EcoVisio.