La data 28 mai curent, începând cu ora 12.30, va avea loc prima ediție a Conferinței internaționale “Yep! I can”.  1526899844-Startup-Campus_agenda.pdf

 

Evenimentul are ca obiectiv cultivarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor, prin metode practice și interactive, preluarea experienței internaționale (Israel, Ucraina) în dezvoltarea creativității și gândirii antreprenoriale.

 

Conferința are 3 părți:

  • Yep!expertize, în cadrul căreia speakerii vor relata despre viitorul profesiilor și parcursul antreprenorial al tinerei generații și vor împărtăși experiența acumulată în diverse instituții și organizații din Israel, Ucraina, Moldova;
  • Yep!talks – tinerii antreprenori vor depăna povestea afacerii lor, a succeselor și eșecurilor și vor arăta pe propriul exemplu că “Se poate!”
  • Yep!Idea challenge – un concurs pentru tineri care va determina gradul lor de pregătire de a se lansa  Studenții vor fi provocați să analizeze o problemă de business, să genereze idei și să găsească cele mai creative soluții. Cei mai buni 20 de tineri vor pleca la școala de vară din Kiev “Summer Start-up Camp”.
  • În paralel, va avea loc o activitate special dedicată cadrelor didactice, care își doresc să fie agenți ai schimbării în Universități. Trainerul este Elena Donets, expert internațional (Israel), cu experiență în dezvoltarea Centrelor antreprenoriale pe lângă universități, dar și promovarea startupurilor și inovațiilor pentru corporații.

 

ToT este destinat lectorilor care vor să utilizeze metode și instrumente practice de impulsionare a gândirii creative, a inițiativelor și ideilor antreprenoriale.

 

Scopul acestui ToT este de a:

  1. a) împărtăși cele mai bune practici de dezvoltare a educației antreprenoriale la toate nivelurile educaționale din Israel
  2. b) explora tehnici educaționale creative, care permit predarea cursurilor în baza celor mai moderne metode și instrumente.

 

ToT este desfășurat de către Elena Donets, expert internațional, care a dezvoltat Centrul pentru Dezvoltare Antreprenorială pe lângă Universitatea din Tel-Aviv, fiind considerat printre cele mai bune 25 de incubatoare de afaceri din întreaga lume.

 

În contextul celor expuse, Vă îndemnăm să vă înregistrați la acest eveniment, precum și să distribuiți informația altor persoane interesate.

 

Evenimentul se află la prima lui ediție și este organizat în cadrul Yep!Moldova de către NIKA Business Generation, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul USAID, susținut financiar de Ambasada Suediei; pecum și cu susținerea People in Need Moldova, prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanţat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat în parteneriat cu ADR Nord și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

 

PUNCTE DE REPER

 

Pentru mai multe detalii, contactați tel. 069377711, email yepmoldova@gmail.com.